Privé yoga &
de diverse yogastijlen

Privé yoga voor
beginners en gevorderden

Of je nu beginnend of gevorderd bent met yoga,
privé yoga biedt diverse voordelen.

 

Iedereen heeft een ander doel om aan yoga te beginnen. De één wil flexibeler worden, de ander sterker worden en weer iemand anders wil meer bewustzijn creëren in zijn/haar leven.

 

Als personal yoga trainer bied ik de mogelijkheid om je te focussen op jouw persoonlijke interesses, of doelen voor flexibiliteit, kracht en/of bewustzijn. Zodat de lessen altijd volledig zijn afgestemd op jouw niveau en behoeften.

 

Heb je bepaalde lichamelijke klachten of een blessure? Of ben je onzeker om mee te doen aan een groepsles? Of wil je werken aan een verdieping van je practice? Ook dan is privé yogales een goede keus.

Starten met privé yogales kun je doen omdat:
  • Een les helemaal aansluit op jouw persoonlijke behoeftes.
  • Comfortabele plek bij jou thuis of op je werk.
  • Tijd voor jezelf te reserveren.
  • Extra aandacht voor jouw lichaam ivm gezondheidsproblemen of een blessure.
  • Graag wilt beginnen met yoga.
  • Persoonlijke doelen wilt bereiken.
  • Werken aan een diepgaande practice.
  • Goede stok achter de deur.
  • Je hebt altijd dezelfde yoga-instructeur.
  • Samen met je vriend(in) of partner.
Privé yogales yin yoga
Yogales thuis
Yogamaterialen

De diverse yogastijlen

Het woord yoga is afkomstig uit het Sanskriet, en wordt in het Nederlands vertaald naar verbinden, verenigen of beheersen. De (controle over je) ademhaling speelt een meditatieve en ontspannende rol. Je ademhaling is een belangrijke brug tussen lichaam en geest.

 

Er zijn verschillende soorten yin en yang yoga. Yin staat voor een rustige yogastijl, verstilling (je blijft langere tijd in een bepaalde pose) en het loslaten van weerstand en spanning. Yang daarentegen draait om actie, een hoger tempo, warmte en het sterker maken van het fysieke lichaam.

 

Ik bied vier soorten functionele yin en yang yogalessen aan of een combinatie daarvan, toegespitst op jouw persoonlijke wensen en behoeften.

Vinyasa/Power yoga (yang)

Deze yogales staat in het teken van een flow van bepaalde houdingen (asana’s) op het ritme van je ademhaling. Het is een dynamische vorm van yoga waarbij je van de ene naar de andere houding ‘flowt’ in een sequence. De inhoud van de lessen varieert per keer.

Hatha yoga (yang)

Deze les lijkt op een Vinyasa-les, maar het tempo ligt lager. De yogahoudingen (asana’s) worden vloeiend met elkaar verbonden. Je zelfbewustzijn neemt toe, je concentratie wordt vergroot en je lichaam wordt sterker en soepeler. Iedere les is anders.

Mindful Yin yoga

Dit is een rustige en meditatieve stijl waarbij je drie tot vijf minuten in een zittende of liggende houding blijft. Je ontspant alle spieren, zodat het bindweefsel ruimte krijgt en verzacht. Deze stijl stimuleert je zelfreflectie en de innerlijke rust. Het heeft alles te maken met het zijn in het moment.

Yin Yang yoga (combi)

In deze les ervaar je het evenwicht: eerst beweeg je je lichaam (yang) waarna je het kalmer aan doet (yin). Intensiteit en ontspanning zijn in evenwicht waardoor je in balans komt.

Deeprelax Nidra yoga (slaapmeditatie)

Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in een diepe slaap.
Een sessie waarbij je heerlijk mag komen liggen en helemaal niks hoeft te doen.
Ik begeleid je door verschillende fases waardoor je lichaam in slaap valt en je mind bijna niet meer actief is. Een bijzondere slaapmeditatie die vele voordelen heeft: kwaliteit van je nachtrust, betere concentratie, meer rust en creativiteit en nog veel meer positieve effecten voor lichaam en geest.