Yoga aan huis | 10 voordelen van privé yogales

Waarom yoga aan huis?

Misschien vraag je jezelf af waarom je privé yogales zou willen krijgen als er ook zoveel yogastudio’s zijn in Amsterdam met genoeg aanbod? Die vraag kan ik mij heel goed voorstellen, maar toch zijn er 10 voordelen om yoga aan huis of een fijne plek op je werk te krijgen.

 

De 10 voordelen van privé yogales

1. Privéles die helemaal aansluit op jouw persoonlijke behoeftes
2. Comfortabele plek voor jouw privéles
3. Tijd voor jezelf reserveren
4. Extra aandacht voor jouw lichaam ivm gezondheidsproblemen of een blessure
5. Beginnen met yoga
6. Persoonlijke doelen
7. Goede stok achter de deur
8. Werken aan een diepgaande practice
9. Je hebt altijd dezelfde yoga-instructeur
10. Samen met je vriend(in) of partner

In dit artikel leg ik ze graag 1 voor 1 verder aan je uit.

 

Herken je dat gevoel dat je steeds meer wordt geleefd?

De dagen lijken steeds sneller te gaan en je rent van afspraak naar afspraak. Door de vele voordelen van yoga, kunnen we weer de regie in eigen handen nemen. Verbinding maken tussen lichaam, geest en hart. Ook al is het maar een uurtje in de week, je laadt weer op en kan er weer tegen aan. En natuurlijk geef ik je ook graag tips om te helpen dat zoveel mogelijk vast te houden voor de rest van de week.

Verbinding is voor mij ook dat ik er voor jou ben. Voor mij staat betrouwbaarheid, zorgzaamheid en plezier bovenaan, en ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt.

Voor mij staat betrouwbaarheid, zorgzaamheid en plezier bovenaan, en ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt.

#1. Priveles die helemaal aansluit op jouw persoonlijke behoeftes

Met privé yogales krijg je 1 op 1 begeleiding, gericht op jouw wensen en behoeften.

Voor ik de les begin, zal ik je vragen wat je wensen zijn zodat ik daar rekening mee kan houden. Heb je veel achter je bureau gezeten en heb je behoefte aan beweging (Yang) of verlang je na een paar stressvolle dagen juist naar een rustige ontspannende Yin les. Of een combinatie van deze 2 vormen. Alles draait om jou.

 

#2. Comfortabele plek voor jouw privéles

Ik bied yogalessen bij jou thuis of in een andere veilige omgeving. Waar de sfeer en energie goed voelt voor jou. Je hebt hierdoor geen last van reistijd, ongewenste externe prikkels van bijvoorbeeld onprettige geurtjes, de luidruchtige ademhaling van je buurman/vrouw of matje aan matje te moeten liggen.

Bij een privéles kan je je veel meer ontspannen en je helemaal overgeven aan het moment.

 

#3. Tijd voor jezelf reserveren

Met een volle agenda is het soms lastig om die ene les die je zo graag wilt doen bij een studio, in te plannen in jouw agenda. En lukt het je überhaupt om op tijd aanwezig te zijn? Geen lekker gevoel om zo de les te starten. Dat kan anders. We kijken wat voor jou het beste uitkomt in de agenda. Is dat als de kinderen naar school zijn, of gun je jezelf een les tussen het werk door? In de ochtend, tussen de middag of in de avond? Dat is de flexibiliteit die ik je bied.   

Want diep vanbinnen weet je, dat dat het beste voor jezelf is.

PYA | Yoga aan huis - graphics-3

#4. Extra aandacht voor jouw lichaam ivm gezondheidsproblemen of een blessure

Dan kan juist privé yogales precies zijn wat je nodig hebt. Soms stoppen we gelijk met yoga of sporten, omdat we ons beperkt voelen door gezondheidsproblemen of een blessure. Logisch, maar wel zonde. Want met de juiste begeleiding kan yoga prima doorgaan en blijf je goed voor je lichaam & geest zorgen. Op die manier kunnen we gedegen en rustig de sessies opbouwen naar je gewenste doel en heb je zelfs kans op een beter herstel van je lichaam.

 

#5. Beginnen met yoga

Als je wilt beginnen met yoga, dan kan het heel overweldigend voelen in de typische yogastudio’s, vooral tijdens je eerste paar lessen. Het is moeilijk om alles bij te houden en wellicht mis je nog de flexibiliteit om in verschillende houdingen te komen.

In mijn privéles zal ik je elke houding rustig uitleggen, waar je op moet letten en wat goede alternatieven voor je zijn. Niet elke houding is geschikt voor elk lichaam en we willen blessures voorkomen. Dat is ook mijn benadering; functionele yoga die meer gericht is op de ervaring van de pose ipv dat het er perfect uit moet zien.

 

#6. Jouw persoonlijke doelen

Je staat er misschien niet gelijk bij stil, maar iedereen komt met een ander doel naar een yogales. De één wil sterker worden, de ander flexibeler en weer iemand anders wil meer bewustzijn creëren in zijn/haar leven. Met privé yogalessen bied ik de mogelijkheid om je te focussen op jouw persoonlijke interesses, of doelen voor flexibiliteit, kracht en/of bewustzijn.

Hier verder ik graag meer over de diverse yogastijlen die ik aanbied.

Yoga is not a work-out, it is a work-in. To make us teachable; to open up our hearts and focus our awareness so that we can know what we already know and be who we already are.

– Rolf Gates

#7. Goede stok achter de deur

Persoonlijke begeleiding betekent natuurlijk ook dat iemand anders je stimuleert.

Misschien weet je uit eigen ervaring of van horen zeggen dat yoga goed voor je is, maar je hebt misschien last van uitstelgedrag. Niet getreurd, je bent zeker niet de enige!

Daarom gaan we de lessen van tevoren inplannen in je agenda en ontvang je (indien gewenst) van mij een dag van tevoren een reminder. Ik kom naar je toe om je minimaal 75 minuten te begeleiden. Zo heb je een goede stok achter de deur om regelmatig de connectie te maken tussen je lichaam, geest en hart.

 

#8. Werken aan een diepgaande practice

Persoonlijke instructies kunnen voor gevorderden de yogabeoefening naar een  hoger niveau tillen. Sommige uitdagende houdingen zijn thuis in je eentje te riskant, of bij een gevorderde yogales in groepsverband kan de persoonlijke begeleiding tekortschieten en helaas blessures veroorzaken. Privéles biedt betere vaardigheden, meer vertrouwen en minder blessures.

 

#9. Je hebt altijd dezelfde yoga-instructeur

En dat ben ik! Mijn intentie is om jou elke les weer iets moois te geven en te brengen. Ik kan ook inspelen op jouw behoeftes, denk bijvoorbeeld aan je eigen persoonlijke muziekvoorkeur of juist geen muziek. Tijdens jouw yoga-journey wil ik je een gevoel van veiligheid
en vertrouwen geven om zo te zorgen voor een mooie verdieping in
je leven.

 

#10. Samen met je vriend(in) of partner

En privé yogales aan huis kan natuurlijk ook heel fijn zijn om samen met een vriend(in) of je partner te doen. De lessen blijven heel persoonlijk en het kan juist prettig zijn om het te delen met iemand anders. Voor sommige mensen haalt het net even een drempel weg en werkt het als extra motivatie om samen met iemand een les te volgen.

Ik geef les tot max. 2 personen om het ook echt persoonlijk te kunnen houden.

Wat is de reden dat jij met privé yoga zou willen beginnen?

Kan je je vinden in één van bovenstaande redenen of heb jij een andere reden om te beginnen met privé yoga? Ik zou het heel leuk vinden om dit van je te horen.

Je kan mij altijd mailen of je kan direct een kennismakingsgesprek bij mij inplannen. Dit gesprek gaat via Zoom, want dan zien we elkaar ook. En we bespreken vervolgens wat jouw wensen zijn en wat je wilt bereiken met jouw privé lessen.

Veel liefs,
Sabine